Таке желе дуже порадує вас і ваших дітей, особливо в той час року, коли купити свіжий кавун вже не представляється можливим.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- М’якоть кавуна – 3 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Желатин харчовий – 30 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з кавуна з желатином на зиму легко! Кавун перед приготуванням ретельно промийте під проточною водою, бо бруд з нього не потрапить в м’якоть при обробці. Наріжте ягоду часточками, зріжте кірки, намагаючись залишати якомога менше білої прошарку, потім м’якоть наріжте невеликими кубиками і вийміть з неї кісточки.
Отримані кубики складіть у каструлю і засипте цукром. Через 5-10 хвилин злийте з кавуна невелику кількість соку і замочіть в ньому желатин згідно інструкції на упаковці.
Каструлю з м’якоттю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, регулярно помішуючи, щоб цукор не пригорів. Після закипання, трохи зменшіть вогонь і варіть кавун ще 10-15 хвилин, цукор до цього часу повинен повністю розчинитися.
Зніміть каструлю з вогню і дайте до пюре охолонути 5-7 хвилин. Потім додайте в нього желатин і активно перемішайте, поки повністю не розчинитися.
Отриманий джем розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте під ключ або щільно закрийте кришками, що загвинчуються. Складіть банки доньями вгору, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Желе на зиму