Пектин відноситься до желюючою речовин і з ним можна готувати джеми, желе і пудинги. Використання пектину в домашніх заготовках дозволяє відмовитися від «бабусиних» методів довгого уварювання ягід для желе і як наслідок втрату більшої кількості вітамінів.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Малина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Пектин – 25 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Для якісного желе з малини з пектином відберіть стиглі щільні ягоди малини. Ягоди акуратно промийте, відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода.
Засипте малину цукром і залишіть на деякий час, щоб ягоди пустили сік.
Коли малина пустить сік, поставте каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні до розм’якшення ягід 5-7 хвилин.
Потім протріть варення через дрібне металеве сито, щоб позбутися від кісточок. Отриманий сік остудіть до 45-50 градусів. Змішайте пектин з 3-4 столовими ложками цукру і введіть в малиновий сік. Перемішайте ягідну масу віночком.
Поставте варення на плиту і варіть приблизно 3-5 хвилин після кипіння. Якщо малина була дуже солодка, то додайте варення трохи лимонної кислоти.
Пектин проявляє свої желюючий властивості при охолодженні. Гаряче желе можна розлити по формах або закатати його на зиму, для того, вам знадобиться кілька чистих стерилізованих банок і кришок.
Приємного апетиту!
Варення з малини Варення з малини без кісточок Варення з малини п'ятихвилинка Желе з малини Желе з малини без кісточок Желе на зиму Малина без кісточок на зиму