Якщо ви хочете приготувати смачне малинове желе з використанням натурального пектинового згущувача, щоб воно було в міру солодке, ароматне, зі смаком свіжої малини – пропонуємо вам наш рецепт. Завдяки додаванню желфикса желе набуває необхідну консистенцію, не піддаючись при цьому тривалій термічній обробці і зберігаючи максимальну кількість вітамінів.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желфикс – 40 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини з желфиксом? Малину перебираємо від листя і сухих гілочок. Якщо малина домашня – промивати її немає необхідності, якщо ж малина покупна – акуратно промиваємо її в друшляку під невеликим напором води, щоб малина не втратила свою форму і даємо їй деякий час стекти від води.

Перекладаємо малину в каструлю з товстим дном і за допомогою заглибного блендера пюрируем малину до однорідного стану.

Желфикс змішуємо з двома ложками цукру і додаємо в пюре. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо пюре до кипіння. При нагріванні маса почне густіти, не забуваємо її періодично помішувати.

Після того, як маса закипіла, додаємо в неї цукор, що залишився, добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо 5-6 хвилин, весь час помішуючи дерев’яною ложкою, після чого знімаємо каструлю з вогню.

Гаряче пюре розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками.

Баночки з желе перевертаємо догори дном і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після того, як желе охололо, можна прибирати банки в темне місце.

Відкриваємо одну баночку для дегустації. Ароматне малинове желе перевершило всі очікування!

Варення з малини Варення з малини без кісточок Варення з малини п'ятихвилинка Желе на зиму Малина без кісточок на зиму