Вишня – ягода з малою кількістю пектину. Для отримання желе скористаємося природним желюючою речовиною, таким як агар-агар. Желе виходить однорідним, щільним і дуже пахучим.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 360 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати желе з вишні з агар-агаром легко! Ягоди вишні перебрати, видалити побиті, гнилі ягоди і сміття. Вишню помити і відкинути на друшляк. Видалити всі кісточки великий шпилькою або спеціальним пристосуванням.

Ягоди помістити в чашу блендера і подрібнити до стану максимально однорідного пюре.

Вилити отриману ягідне пюре в каструлю, всипати цукровий пісок. Поставити на середній вогонь і після закипання варити, знімаючи піну і перемішуючи, 5 хв.

Змішати агар-агар з 1 ч. л. цукрового піску, всипати тонкою цівкою в каструлю, відразу ж перемішуючи.

Варити приблизно 6-8 хв., не забуваючи заважати. Желе буде досить рідким, але після остигання загусне.

Розлити желе в гарячому стані за стерильною тарі і закатати або щільно закупорити кришкою. Перевернути банки догори дном і дати у такому вигляді повністю охолонути під теплою ковдрою.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення-желе з вишні з агар-агаром Желе з вишні без кісточок Желе на зиму Повидло Повидло з вишні