Вишня – ягода з малою кількістю пектину. Для отримання желе скористаємося природним желюючою речовиною, таким як агар-агар. Желе виходить однорідним, щільним і дуже пахучим.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Вишня – 600 гр.
- Цукор-пісок – 360 гр.
- Агар-агар – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати желе з вишні з агар-агаром легко! Ягоди вишні перебрати, видалити побиті, гнилі ягоди і сміття. Вишню помити і відкинути на друшляк. Видалити всі кісточки великий шпилькою або спеціальним пристосуванням.
Ягоди помістити в чашу блендера і подрібнити до стану максимально однорідного пюре.
Вилити отриману ягідне пюре в каструлю, всипати цукровий пісок. Поставити на середній вогонь і після закипання варити, знімаючи піну і перемішуючи, 5 хв.
Змішати агар-агар з 1 ч. л. цукрового піску, всипати тонкою цівкою в каструлю, відразу ж перемішуючи.
Варити приблизно 6-8 хв., не забуваючи заважати. Желе буде досить рідким, але після остигання загусне.
Розлити желе в гарячому стані за стерильною тарі і закатати або щільно закупорити кришкою. Перевернути банки догори дном і дати у такому вигляді повністю охолонути під теплою ковдрою.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення-желе з вишні з агар-агаром Желе з вишні без кісточок Желе на зиму Повидло Повидло з вишні