Ароматне ласощі з яблук дуже просто заготовити на зиму. Повидло на основі яблучних часточок виходить дуже світлим, прозорим і досить густим. Воно ідеально підходить для приготування різних десертів, начинок для випічки вафель і млинців. Справжня знахідка для кулінарних шедеврів!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучне повидло часточками. Яблука промиваємо, розрізаємо і чистимо від насіння. Розрізаємо їх часточками до 1 див. Викладаємо в каструлю шарами, кожен сік пересипаючи цукровим піском, і залишаємо на ніч, щоб яблука пустили сік.

Потім відправляємо каструлю на плиту, доводимо масу до кипіння і після варимо ще 5 хв., яблука при цьому не заважаємо, щоб вони не розвалилися. Прибираємо яблучну масу з вогню і залишаємо остигати на 6-7 годин.

Знову відправляємо масу на плиту і варимо після кипіння ще 5 хв. Залишаємо масу на ніч і вранці варимо ще 15 хв. Розкладаємо готове варення по стерилізованим банкам і закатуємо.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблук