чи Пробували ви коли-небудь желе з кабачків з апельсином? Може, і пробували, але не здогадувалися про це! Смачне, ніжне і таке цитрусове. Якщо ви не скажете, що воно приготоване з кабачків – ніхто навіть не здогадається! Кабачки додають желе ніжну консистенцію і складають його основу, адже приготоване желе повністю на соку з кабачка, без додавання води. Апельсини ж додають желе приголомшливий цитрусовий смак і аромат, додаючи желе гарний сонячний відтінок.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати желе з кабачків з апельсином легко! Молоді кабачки промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім видаляємо у кабачків плодоніжки і чистимо від шкірки.

Кабачки натираємо на крупній тертці і викладаємо у велику ємність, засипавши зверху цукром. Залишаємо на 1-2 години, щоб кабачки виділили сік.

Апельсини промиваємо під проточною водою, обтираем рушником і подрібнюємо блендером або за допомогою м’ясорубки. Після того, як кабачки настоялися і пустили сік – додаємо в них подрібнені апельсини, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.

Доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 40-45 хвилин, не забуваючи періодично помішувати. Потім трохи рідини з кабачкового варення наливають в чисту суху миску і даємо їй трохи охолонути. Після чого засипаємо в неї желатин, добре перемішуємо і залишаємо набухати на 10-15 хвилин. Після закінчення часу ємність з фруктовою масою знімаємо з вогню, додаємо в неї набряклий желатин і перемішуємо дерев’яною ложкою, щоб желатин рівномірно розподілився по всій масі.

Гаряче желе розкладаємо по простерилизованным баночках, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Залишаємо желе при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо на зберігання в холодильник. Через 12-15 годин знаходження в холодильнику маса загусне і досягне консистенції желе.

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків через м'ясорубку Желе на зиму