Шкідливі барвники, консерванти і загусники – це все не про це варення. Адже желюючий властивості чорної смородини дозволяють отримати відмінний результат без сторонньої допомоги. А для збалансованого смаку додаємо цукор. Так ви зможете догодити всім і кожному.
Інгредієнти: 1.25 л.
- чорна Смородина – 1000 – 1200 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 – 2 склянки
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Готувати желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка на зиму просто! Перебрану смородину ретельно промиємо і відкинемо на друшляк, давши воді стекти. А для прискорення процесу ягоди можна промокнути паперовим рушником.
Потім чорну смородину відправимо в м’ясорубку. Так ми отримаємо максимально однорідну консистенцію та необхідну концентрацію.
Ягідну масу разом з соком, розбавляємо водою і ставимо на невеликий вогонь. З моменту закипання продовжуємо варіння хвилин 10, не лінуючись помішувати наше варення.
Коли маса почне гуснути, переміщаємо її в друшляк, щоб розділити макуха і сік чорної смородини. На цьому ж етапі займемося стерилізацією банок.
Однорідний сік з чорної смородини переміщаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо вміст до кипіння і починаємо варіння варення, поступово всипаючи в сік цукор. Уварюємо 30 хвилин до тих пір, поки вона не загусне.
Після чого прямо в гарячому вигляді розкладаємо по банках і охолоджуємо до кімнатної температури. Зберігаємо варення в будь-якому прохолодному місці.
Бажаємо приємного апетиту!
Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини