Шкідливі барвники, консерванти і загусники – це все не про це варення. Адже желюючий властивості чорної смородини дозволяють отримати відмінний результат без сторонньої допомоги. А для збалансованого смаку додаємо цукор. Так ви зможете догодити всім і кожному.


Інгредієнти: 1.25 л.

  • чорна Смородина – 1000 – 1200 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 – 2 склянки
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Готувати желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка на зиму просто! Перебрану смородину ретельно промиємо і відкинемо на друшляк, давши воді стекти. А для прискорення процесу ягоди можна промокнути паперовим рушником.

Потім чорну смородину відправимо в м’ясорубку. Так ми отримаємо максимально однорідну консистенцію та необхідну концентрацію.

Ягідну масу разом з соком, розбавляємо водою і ставимо на невеликий вогонь. З моменту закипання продовжуємо варіння хвилин 10, не лінуючись помішувати наше варення.

Коли маса почне гуснути, переміщаємо її в друшляк, щоб розділити макуха і сік чорної смородини. На цьому ж етапі займемося стерилізацією банок.

Однорідний сік з чорної смородини переміщаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо вміст до кипіння і починаємо варіння варення, поступово всипаючи в сік цукор. Уварюємо 30 хвилин до тих пір, поки вона не загусне.

Після чого прямо в гарячому вигляді розкладаємо по банках і охолоджуємо до кімнатної температури. Зберігаємо варення в будь-якому прохолодному місці.

Бажаємо приємного апетиту!

Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини