Корисне, багате вітамінами малинове желе можна легко приготувати в мультиварці. Засукавши таке варення на зиму, ви забезпечите себе натуральним засобом від легкої застуди. Причому, ягідна маса в мультиварці нидіють у власному соку, що дозволяє зберегти більше корисних властивостей.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина – 1200 гр.
  • Цукор-пісок – 1500 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини в мультиварці на зиму? Ягоди переберіть, промийте, відкиньте на друшляк. Перекладіть ягоди в чашу мультиварки, влийте воду, виберіть програму «Гасіння» і варіть ягоди 10 хвилин.

Потім протріть ягідну масу через металеве сито, щоб позбутися від кісточок. На сито покладіть марлю, викладіть проварену малину, продавіть масу ложкою і потім відіжміть марлю руками.

Отриманий малиновий сік перелийте в чашу мультиварки, засипте цукром. Поставте режим «Гасіння» на 20-25 хвилин.

Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть кришками, залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім поставте в прохолодне місце, де желе дійде про потрібної консистенції.

Приємного апетиту!

Желе з малини Желе з малини без кісточок Желе на зиму Малина без кісточок на зиму Малина на зиму