Жульєн завжди готується з додаванням грибів, але якщо їх немає, то ви можете приготувати цю унікальну гарячу закуску з картоплею і курячим філе. Рецепт приготування простий. Це блюдо порадує вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Картопля – 7 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн без грибів, почистіть і помийте картоплю.

Картоплю наріжте на тонку соломку.

Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і обсмажте до золотистого кольору нарізану картоплю. Обсмажену картоплю трохи посоліть.

Куряче філе помийте, серветкою приберіть зайву вологу і наріжте його на невеликі кубики.

М’ясо обсмажте на іншій сковорідці і на невеликому вогні до готовності. Його також трохи посоліть і поперчіть.

Для приготування соусу обсмажте на вершковому маслі ложку борошна, тільки добре перемішайте її з олією, щоб не було грудочок.

обсмажене борошно тонким струменем налийте молоко і, продовжуючи розмішувати, зваріть густий соус. У приготовлений соус додайте дрібно нарізаний кріп.

Формочки для жульєна змастіть вершковим маслом і перекладіть в них обсмажені картоплю і курку.

Залийте все приготованим молочним соусом. Сир натріть на крупну тертку і посипте їм жульєн у формочках.

Запечіть жульєн в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин.

Готовий жульєн без грибів декорують зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в кокотницях