Просту, але в теж час оригінальну закуску, жульєн з картоплею, можна готувати і в будні, і в свята. Спеціальна нарізка для жульєна робить зі звичайної сільської картоплі з грибами ресторанну страву.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 250 гр.
  • Білі гриби – 10 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Сир – 15 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати жульєн з картоплею, грибами, сиром і вершками легко! Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою. З метою економії часу можна натерти картоплю на крупній тертці.

Гриби наріжте на жульенной тертці.

Сир натріть на тертці.

На сильному вогні на сковороді з антипригарним покриттям обсмажте картоплю, посоліть і поперчіть його.

Налийте на сковороду до картоплі вершки, смажте, помішуючи 10-12 хвилин.

Додайте гриби, перемішайте.

Перекладіть вміст сковороди в кокотниці, посипте тертим сиром.

Запікайте жульєн при температурі 250 градусів 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться. Жульєн подавайте на стіл прямо в кокотницях.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з картоплею Жульєн класичний