Жульєн з куркою – смачне і просте у приготуванні блюдо. Жульєн доставить вам незабутнє гастрономічне задоволення. Закуска виходить вершковою, ароматною і соковитою. Таке блюдо можна подати на святкове торжество.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати жульєн з куркою, печерицями, сметаною і сиром? Курячі стегенця промити під проточною водою. Помістіть в каструлю з водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, посоліть, зменшіть вогонь і варіть ще 20 хвилин. Остудіть куряче м’ясо відокремте від кісток і шкіри, і наріжте середніми шматочками.

Печериці промийте і просушіть, очистіть і наріжте середнім кубиком. На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізані гриби і обсмажте до повного випаровування соку. Зніміть з вогню і перекладіть на тарілку.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем. На сковороду, де смажилися гриби, налийте трохи олії і додайте вершкове масло. Викладіть нарізану цибулю і обсмажте на повільному вогні до золотистого кольору.

До смаженій цибулі додайте куряче м’ясо, обсмажені гриби, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте, додайте пшеничне борошно і сметану. Перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. Увімкніть духовку для розігріву.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Підготовлені кокотниці заповніть жульєном, зверху присипте натертим сиром.

Кокотниці помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Сир розплавиться і підрум’яниться. Гарячий жульєн подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з печерицями та сиром