Таке блюдо чудово підійде не тільки в якості вечері, але і гарячої закуски на святковий стіл. Гурмани гідно зможуть оцінити аромат і смак жульєна у великій формі з куркою, грибами, вершками і картоплею. Виражений смак грибів закохує в себе після першої проби. Страву за цим рецептом виходить смачним, красивим і апетитним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Картопля – 7 шт.
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Вершки 10% – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування жульєна у великій формі з куркою, грибами та вершками? Картоплю необхідно очистити від шкірки і промити, потім нарізати його у вигляді соломки.
Включаємо газ, ставимо сковороду на вогонь, додаємо в неї олію і обсмажуємо нарізану картоплю до напівготовності. У процесі обжарювання приправляємо картоплю сіллю за смаком.
Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння і нарізати дрібним кубиком. Далі відправляємо обсмажуватися цибулю до рум’яного кольору.
Очищаємо, промиваємо та нарізаємо печериці. Всипаємо їх в сковороду до цибулі і обсмажуємо все разом протягом 5-7 хвилин, поки не випарується вся рідина. Додаємо сіль і перець за смаком. Включаємо на розігрів духовку, встановивши при цьому температурний режим в 180 градусів.
Беремо суху сковороду і обсмажуємо на ній пшеничне борошно. Мука повинна придбати кремовий відтінок.
Далі молоко і вершки необхідно влити до обсмаженої борошні. Компоненти перемішуємо.
В сковороду з борошном і молочними продуктами додаємо обсмажені з цибулею гриби. Після закипання тушкуємо все протягом 5 хвилин.
Натираємо на крупній тертці твердий сир.
Беремо форму для запікання. На дно викладаємо картоплю, зверху поливаємо його грибною сумішшю. Зверху інші інгредієнти посипаємо тертим сиром. Відправляємо запікатися блюдо в гарячу духовку на 25 хвилин.
Жульєн з грибами і картоплею готовий до вживання!
Приємного вам апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром