Таке блюдо чудово підійде не тільки в якості вечері, але і гарячої закуски на святковий стіл. Гурмани гідно зможуть оцінити аромат і смак жульєна у великій формі з куркою, грибами, вершками і картоплею. Виражений смак грибів закохує в себе після першої проби. Страву за цим рецептом виходить смачним, красивим і апетитним.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Вершки 10% – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування жульєна у великій формі з куркою, грибами та вершками? Картоплю необхідно очистити від шкірки і промити, потім нарізати його у вигляді соломки.

Включаємо газ, ставимо сковороду на вогонь, додаємо в неї олію і обсмажуємо нарізану картоплю до напівготовності. У процесі обжарювання приправляємо картоплю сіллю за смаком.

Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння і нарізати дрібним кубиком. Далі відправляємо обсмажуватися цибулю до рум’яного кольору.

Очищаємо, промиваємо та нарізаємо печериці. Всипаємо їх в сковороду до цибулі і обсмажуємо все разом протягом 5-7 хвилин, поки не випарується вся рідина. Додаємо сіль і перець за смаком. Включаємо на розігрів духовку, встановивши при цьому температурний режим в 180 градусів.

Беремо суху сковороду і обсмажуємо на ній пшеничне борошно. Мука повинна придбати кремовий відтінок.

Далі молоко і вершки необхідно влити до обсмаженої борошні. Компоненти перемішуємо.

В сковороду з борошном і молочними продуктами додаємо обсмажені з цибулею гриби. Після закипання тушкуємо все протягом 5 хвилин.

Натираємо на крупній тертці твердий сир.

Беремо форму для запікання. На дно викладаємо картоплю, зверху поливаємо його грибною сумішшю. Зверху інші інгредієнти посипаємо тертим сиром. Відправляємо запікатися блюдо в гарячу духовку на 25 хвилин.

Жульєн з грибами і картоплею готовий до вживання!

Приємного вам апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром