Кожен з нас хоч раз пробував жульєн – блюдо, яке прийшло до нас із французької кухні, що представляє собою закуску зазвичай з грибів та овочів. Таке блюдо цілком можна приготувати і вдома. Жульєн з печериць на сковороді – дуже ароматний і соковитий закуска, яка стане родзинкою як святкового, так і сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 700 гр.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Кріп – 2 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати жульєн з сиром і печерицями на сковороді легко! Кріп помити, просушити на паперовому рушнику, дрібно порубати. На сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору.

До борошна всипати кріп, додати сметану і влити вершки. Акуратно перемішати соус, поперчити і посолити за смаком. Постійно помішуючи, довести соус до кипіння і відразу ж зняти з вогню.

Цибулю почистити, дрібно нарізати. Печериці нарізати невеликими шматочками.

Цибулю обсмажити до прозорості, додати гриби, смажити до рум’яності (близько 5 хвилин).

До цибулі і грибів додати вершковий соус, перемішати і трохи загасити.

Жульєн з печериць розкласти по порційних формочках і посипати сиром, натертим на некрупною тертці. Подавати жульєн гарячим як закуску. Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами класичний Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний