В якості яскравого прикладу того, що приготування їжі в горщиках давно втратило свою актуальність, наведемо страва – жульєн в горщиках з картоплею. Для його приготування вам не знадобиться йти в магазин – всі інгредієнти можна знайти у себе в холодильнику. Але, незважаючи на це, страва виходить напрочуд смачним і красивим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати жульєн в горщиках з картоплею? Куряче філе промиваємо під струменем проточної води. Потім його необхідно відварити, остудити і нарізати дрібним кубиком.

Гриби також промиваємо та нарізаємо слайсами.

Цибулину необхідно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.

Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиком.

Сир натираємо на тертці середнього розміру.

Нарізану цибулю викладаємо на сковорідку, политу невеликою кількістю рослинного масла.

Через кілька хвилин до цибулі додаємо подрібнені печериці і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими.

Займемося соусом. На розігріту сковорідку кладемо шматочок вершкового масла.

Після того як вона розтане, всипаємо борошно і протягом декількох хвилин постійно помішуємо.

Туди ж додаємо сметану, не перестаючи заважати.

Розкладаємо по горщикам гриби з цибулею, картопля і курку.

Поливаємо все соусом.

Посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом півгодини.

На готовій страві зверху повинна утворитися сирна скоринка.

Жульєн Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з печерицями та сиром