В якості яскравого прикладу того, що приготування їжі в горщиках давно втратило свою актуальність, наведемо страва – жульєн в горщиках з картоплею. Для його приготування вам не знадобиться йти в магазин – всі інгредієнти можна знайти у себе в холодильнику. Але, незважаючи на це, страва виходить напрочуд смачним і красивим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 шт.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Сметана – 200 мл
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
- Масло – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати жульєн в горщиках з картоплею? Куряче філе промиваємо під струменем проточної води. Потім його необхідно відварити, остудити і нарізати дрібним кубиком.
Гриби також промиваємо та нарізаємо слайсами.
Цибулину необхідно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.
Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиком.
Сир натираємо на тертці середнього розміру.
Нарізану цибулю викладаємо на сковорідку, политу невеликою кількістю рослинного масла.
Через кілька хвилин до цибулі додаємо подрібнені печериці і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими.
Займемося соусом. На розігріту сковорідку кладемо шматочок вершкового масла.
Після того як вона розтане, всипаємо борошно і протягом декількох хвилин постійно помішуємо.
Туди ж додаємо сметану, не перестаючи заважати.
Розкладаємо по горщикам гриби з цибулею, картопля і курку.
Поливаємо все соусом.
Посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом півгодини.
На готовій страві зверху повинна утворитися сирна скоринка.
Жульєн Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з картоплею Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з печерицями та сиром