Млинцеві мішечки з жульєном – оригінальний спосіб подачі жульєна. Чудове поєднання тонких ніжних млинців з начинкою з курки та грибів в ніжному вершковому соусі – відмінний варіант гарячої святкової закуски. Ваші гості будуть приємно здивовані особливої подачі і приголомшливим смаком цієї страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для жульєна: –
- Куряче філе – 350 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Вершки – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати жульєн в млинцях, цибулю чистимо, промиваємо, розрізаємо навпіл, потім кожну половину ще навпіл і нарізаємо тонкими шматочками. Кладемо цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо його до прозорості.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо його на сковороду до цибулі і обсмажуємо на середньому вогні.
Гриби, в нашому рецепті ми використовуємо печериці, чистимо від шкірки, трохи ніжки підрізаємо і промиваємо. Розрізаємо кожен гриб на половину і шаткуємо тонкими шматочками. Викладаємо гриби в сковороду до курки і цибулі. Обсмажуємо, періодично помішуючи, до готовності.
В сковороду додаємо борошно, добре перемішуємо всі інгредієнти і обсмажуємо їх ще хвилину.
Далі додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім в сковороду додаємо вершки, перемішуємо і доводимо жульєн до потрібної консистенції. Він не повинен бути дуже рідким, інакше він буде витікати з млинців.
Готовий жульєн знімаємо з вогню і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром, солимо і перчимо. Перемішуємо і наш жульєн готовий!
Далі приступаємо до млинців. Яйця збиваємо з цукром за допомогою віночка, потім додаємо молоко і просіяне борошно. Тісто добре перемішуємо, щоб не було грудочок. У тісто додаємо рослинне масло, перемішуємо і приступаємо до приготування. Розігріваємо сковороду для млинців. Перед тим як випікати перший млинець, сковороду необхідно трохи змастити рослинним маслом. На сковороду наливаємо половину ополоника тіста, розподіляємо тісто по сковороді і підсмажуємо млинець з обох боків до золотистого кольору. Після того, як всі млинці готові, приступаємо до їх фарширування. У середину кожного млинчика викладаємо одну-дві столові ложки жульєна, збираємо краї млинця в центрі над начинкою і закріплюємо їх гілочкою зелені (зеленої цибулі, кропу або петрушки).
Готові млинці викладаємо на порційну тарілку, прикрашаємо зеленню і овочами і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами на сковорідці