Жульєн – це популярна гаряча закуска на святкових застіллях в кафе і ресторанах. Приготувати таку страву вдома абсолютно не складе праці і не займе велику кількість часу. Ми пропонуємо вам рецепт жульєна з грибів зі сметаною, запечений в кокотницях в духовій шафі. Завдяки соусу зі сметани, жульєн виходить дуже ніжним, з приємним вершковим смаком, а запашні трави надають йому приголомшливий аромат.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Сметана 26% – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Чебрець свіжий – 1 щіпка
  • Орегано – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати грибний жульєн з печериць зі сметаною, ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.

Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.

ставимо Сковороду на вогонь і розігріваємо, додаємо рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні до золотистого кольору.

Потім в сковороду до цибулі додаємо підготовлені гриби, перемішуємо і обсмажуємо до повного випаровування рідини.

На наступному етапі в сковороду до овочів викладаємо сметану, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини, знімаємо з вогню.

Жульєн розкладаємо в кокотниці, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо зеленню і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з сметаною Жульєн класичний