Дуже гарний варіант подачі жульєна, який відмінно підходить для святкового столу. Вигляд у таких тарталеток апетитний і привабливий. Крім того, дуже зручно начинити тарталетки заздалегідь. А в потрібний момент можна запекти їх за лічені хвилини.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вершки – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оливки – 50 гр.
- Тарталетки – 15 шт.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати жульєн з грибами в тарталетках просто! Печериці миємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння. Гриби ріжемо на невеликі шматочки довільної форми. Цибулю подрібнюємо на дрібні кубики.
На сковороді розігріваємо масло і висипаємо нарізані гриби з цибулею. Обсмажуємо протягом трьох-чотирьох хвилин, поки не почне з’являтися рум’яний відтінок. Додаємо натертий на тертці плавлений сир, сіль, чорний мелений перець за смаком, подрібнені оливки. Перемішуємо всі компоненти і продовжуємо готувати на низькій температурі десять-п’ятнадцять хвилин.
В окремій сковорідці підсмажуємо борошно до появи горіхового аромату. Вливаємо вершки тонкою цівкою, одночасно розмішуючи віночком масу на сковороді, тушкуємо одну-дві хвилини.
В тарталетки розкладаємо сирно-грибну начинку. У кожну тарталетку на начинку покласти по 3-4 ложки соусу. Твердий сир натираємо на крупній тертці і посипаємо тарталетки поверх соусу. Духовку розігріваємо до 190 градусів і ставимо в неї деко з тарталетками на середній рівень. Запікаємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Готові тарталетки прикрашаємо нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами в тарталетках Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з печерицями та сиром