Жульєн можна подавати на святковий стіл як гарячу закуску, для цього вам знадобляться тарталетки з пісочного чи листкового тіста. Незмінними в цій закусці залишаються гриби і вершковий соус.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тарталетки – 6 шт.
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 250 мл
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сир (м’який) – 50 гр.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєн з куркою і грибами в тарталетках. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, обсмажте на олії до прозорості.
Куряче філе помийте, наріжте кубиками, покладіть його на сковороду до цибулі, смажте 5-7 хвилин.
Печериці наріжте часточками, надішліть їх на сковороду, смажте 5-7 хвилин.
До курки, грибів і цибулі додайте сметану, подрібнену зелень і тертий твердий сир, перемішайте, потушкуйте 3-4 хвилини і зніміть з вогню.
Розкладіть засмажку з тарталеткам, посипте тертим м’яким сиром.
Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте жульєн 15-20 хвилин. Подавайте жульєн в тарталетках на стіл теплим.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами в тарталетках Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний