Жульєн можна подавати на святковий стіл як гарячу закуску, для цього вам знадобляться тарталетки з пісочного чи листкового тіста. Незмінними в цій закусці залишаються гриби і вершковий соус.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тарталетки – 6 шт.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сир (м’який) – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєн з куркою і грибами в тарталетках. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, обсмажте на олії до прозорості.

Куряче філе помийте, наріжте кубиками, покладіть його на сковороду до цибулі, смажте 5-7 хвилин.

Печериці наріжте часточками, надішліть їх на сковороду, смажте 5-7 хвилин.

До курки, грибів і цибулі додайте сметану, подрібнену зелень і тертий твердий сир, перемішайте, потушкуйте 3-4 хвилини і зніміть з вогню.

Розкладіть засмажку з тарталеткам, посипте тертим м’яким сиром.

Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте жульєн 15-20 хвилин. Подавайте жульєн в тарталетках на стіл теплим.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами в тарталетках Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний