Жульєн з куркою, грибами, вершками та сиром являє собою порційне гаряче блюдо, яке запікається в духовці. Таке блюдо подається в кокотницях – формах, в яких запікається жульєн. Закуска з вершками виходить соковитою з апетитною сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Вершки 15% – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати жульєн з куркою, грибами, вершками та сиром. Підготуйте необхідні продукти для жульєна з вершками.

Куряче філе ретельно промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася. Варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Готове куряче м’ясо остудіть і наріжте шматочками середнього розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Печериці очистіть і дрібно наріжте.

добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості.

Додайте нарізані гриби і смажте до тих пір, поки утворився грибний сік не випарується.

Додайте нарізане куряче м’ясо, посоліть і поперчіть, перемішайте і зніміть з вогню.

Візьміть другу сковороду. Добре розігрійте, викладіть пшеничне борошно і обсмажте на сухій сковороді.

Додайте вершки, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Перекладіть в вершковий соус приготоване м’ясо з грибами, ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Викладіть приготовану суміш в металеві або керамічні кокотниці, або скористайтеся порційними керамічними формами для запікання.

Зверху присипте натертим сиром і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Готовий жульєн з вершками подавайте на стіл. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним із запеченою сирною скоринкою

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром