Жульєн на сковороді – один із спрощених варіантів приготування жульєна. Курка, гриби і цибулю поетапно обсмажуються на сковороді з вершковим маслом, після чого тушкують у вершковому соусі на основі сметани. Приголомшливий смак жульєна завершує натертий на тертці сир, яким ми посипаємо жульєн і залишаємо на пару хвилин на плиті для того, щоб він розплавився і рівномірно розподілився по жульену.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сметана 15% – 250 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєн з куркою і грибами зі сметаною на сковороді. Куряче філе промиваємо в прохолодній проточній воді, викладаємо на паперовий рушник і трохи обсушуємо філе.
Потім викладаємо його на обробну дошку і нарізаємо дрібними кубиками.
У розігріту сковороду викладаємо вершкове масло і філе обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
Потім викладаємо його в сковороду до курки і обсмажуємо до золотистого кольору.
Печериці промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води, потім шаткуємо тонкими скибочками.
Додаємо гриби в сковороду до цибулі і курки і на середньому вогні обсмажуємо до повного випаровування рідини.
В окремій мисці змішуємо сметану, борошно, сіль і перець, перемішуємо до однорідної консистенції і додаємо суміш в сковороду, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до густої консистенції соусу.
Після чого посипаємо жульєн натертим на крупній тертці сиром і закриваємо кришку.
Залишаємо жульєн на 3-5 хвилин нудитися на повільному вогні.
Готовий жульєн знімаємо з вогню, викладаємо на порційні тарілки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою і грибами Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний