Як правило, подають жульєн порційно в спеціальних ємностях, кокотницях. Проте, вдома можна приготувати це блюдо в одній формі, сковороді або скляної чаші. Така гаряча закуска припаде до смаку вашим близьким.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сметана – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 0.5 кг
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати жульєн з грибами, сиром та сметаною в кокотницях, зніміть з лушпиння цибулі, дрібно наріжте. Печериці наріжте тонкими пластинками.

На розігріту сковороду влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю, потім додайте гриби і готуйте 5 хвилин.

Додайте на сковороду сметану, сіль і перець за смаком, смажте до загустіння.

грибну масу Розкладіть по кокотницях, зверху посипте тертим сиром.

Кокотниці поставте в розігріту до 250 градусів духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився. Перед подачею прикрасьте жульєн зеленню.

Приємного апетиту!

Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний