Класична подача жульєна здійснюється в кокотницях або в горщиках. Сьогодні ж ми пропонуємо вам рецепт приготування жульєна з куркою, грибами і сметаною з варіантом подачі в тарталетках. Відварене куряче філе ідеально поєднується зі смаженими печерицями, а сметанний соус вдало підкреслює соковитість і смак основних інгредієнтів.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Тарталетки – 20 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сметана – 250 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна з куркою і грибами зі сметаною в тарталетках. Гриби промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.
Потім нарізаємо печериці тонкими скибочками і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.
Обсмажуємо до випаровування рідини.
Куряче філе промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності.
Потім виймаємо його з каструлі і викладаємо на тарілку, щоб воно трохи охололо. Після чого розбираємо його на тонкі волокна.
Відправляємо куряче філе в сковороду до грибів і обсмажуємо 3-5 хвилин.
Вершкове масло викладаємо в сковороду, ставимо на середній вогонь і розпускаємо його.
Потім масло насипаємо борошно, інтенсивно помішуючи інгредієнти віночком, щоб не було грудочок.
Потім в олійно-борошняну суміш тонкою цівкою вводимо тепле молоко, не припиняючи помішувати, готуємо до загустіння і знімаємо з вогню.
В охолоджений соус додаємо сметану, сіль і перець, ще раз добре перемішуємо інгредієнти.
В тарталетки укладаємо начинку, щедро поливаємо соусом і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром.
Ставимо запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 10-15 хвилин.
Готові тарталетки з жульєном виймаємо з духовки на блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн в тарталетках з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з печерицями та сиром