Жульєн з картоплею – це повноцінне смачне і ситне блюдо, який відмінно підійде як для святкового, так і повсякденного столу. Приготований в невеликих формах він буде мати гарний святковий вигляд. Доповнений салатом зі свіжих овочів, він стане відмінним варіантом повноцінного обіду чи вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Печериці свіжі – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Картопля – 4 шт.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування жульєна з куркою, картоплею та грибами зі сметаною в духовці? Для початку підготуємо всі інгредієнти: картопля і цибулю чистимо і промиваємо, шаткуємо дрібними кубиками.
Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути 5-7 хвилин. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.
Сир натираємо на дрібну тертку.
Куряче філе промиваємо в проточній воді, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними кубиками.
Куряче філе викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні 15-20 хвилин, солимо і перчимо.
Форми для жульєна змащуємо маслом і викладаємо обсмажене філе.
У розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
Потім додаємо половину натертого сиру і сметану, сіль і перець, перемішуємо і знімаємо з вогню. У нас вийшла вершкова заправка.
Наступний шар – гриби, викладаємо їх на соус і зверху викладаємо залишилася заправку.
Ставимо форму в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування жульєн посипаємо натертим сиром і запікаємо до утворення рум’яної скоринки.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою і грибами Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною