Сьогодні ми з вами приготуємо приголомшливий грибний жульєн, а готувати ми його будемо в мультиварці. Вона значно скоротить час приготування страви і кількість використовуваної в процесі приготування посуду, так як в ній ми будемо обсмажувати наші інгредієнти, а потім запікати. Завдяки лісових грибів жульєн виходить дуже ароматний, а сметана і сир надають йому приємний вершковий смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гриби – 500 гр.
- Масло вершкове – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 0.5 склянки
- Сметана – 1 склянка
- Сир – 150 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт жульєна в мультиварці гранично простий! Для приготування жульєна сьогодні ми будемо використовувати заморожені лісові гриби, вони попередньо були відварені. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби – їх необхідно почистити і відварити до готовності. Якщо ж використовуєте печериці – їх необхідно почистити і промити, потім нашаткувати. На мультиварці встановлюємо режим «Випічка», викладаємо гриби в чашу мультиварки, додаємо вершкове масло і вмикаємо таймер на 50 хвилин.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Додаємо обсмажуватися до грибів.
Через двадцять хвилин обсмажування грибів з цибулею, додаємо борошно, добре перемішуємо. Потім, через п’ять хвилин, додаємо сметану. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Сир натираємо на крупній тертці, додаємо його в чашу мультиварки через п’ять хвилин після сметани. Закриваємо кришку мультиварки і залишаємо її до завершення програми.
Після того, як мультиварка видасть звуковий сигнал – відкриваємо кришку. Наш жульєн готовий, можна посипати його рубаною зеленню і приступати до дегустації. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами і сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний