Сьогодні ми з вами приготуємо приголомшливий грибний жульєн, а готувати ми його будемо в мультиварці. Вона значно скоротить час приготування страви і кількість використовуваної в процесі приготування посуду, так як в ній ми будемо обсмажувати наші інгредієнти, а потім запікати. Завдяки лісових грибів жульєн виходить дуже ароматний, а сметана і сир надають йому приємний вершковий смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гриби – 500 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 0.5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт жульєна в мультиварці гранично простий! Для приготування жульєна сьогодні ми будемо використовувати заморожені лісові гриби, вони попередньо були відварені. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби – їх необхідно почистити і відварити до готовності. Якщо ж використовуєте печериці – їх необхідно почистити і промити, потім нашаткувати. На мультиварці встановлюємо режим «Випічка», викладаємо гриби в чашу мультиварки, додаємо вершкове масло і вмикаємо таймер на 50 хвилин.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Додаємо обсмажуватися до грибів.

Через двадцять хвилин обсмажування грибів з цибулею, додаємо борошно, добре перемішуємо. Потім, через п’ять хвилин, додаємо сметану. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Сир натираємо на крупній тертці, додаємо його в чашу мультиварки через п’ять хвилин після сметани. Закриваємо кришку мультиварки і залишаємо її до завершення програми.

Після того, як мультиварка видасть звуковий сигнал – відкриваємо кришку. Наш жульєн готовий, можна посипати його рубаною зеленню і приступати до дегустації. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами і сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний