Сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт приголомшливо смачного і ароматного грибного жульєна, приготованого на сковороді у вершковому соусі. Цей рецепт не передбачає використання м’яса, так як головним інгредієнтом в ньому виступають гриби у великій кількості. За бажанням печериці можна замінити лісовими грибами, смак від них буде більш ароматним. Однак варто врахувати, що лісові гриби необхідно попередньо відварити, а це займе значно більше часу.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Печериці свіжі – 12 – 15 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вершки – 170 мл
- Масло вершкове – 25 – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 170 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт жульєн з печериць легко! Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони стекли від води. Потім шаткуємо їх дрібними кубиками й викладаємо на розігріту сковороду з вершковим маслом, обсмажуємо до золотистого кольору. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Додаємо цибулю в сковороду до грибів, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини, не забуваючи помішувати.
В чисту суху сковороду насипати борошно, обсмажуємо її на повільному вогні до золотистого кольору, після чого тонкою цівкою вводимо муку вершки, при цьому постійно помішуємо соус. Солимо, перчимо і прогріваємо до густої консистенції. Готовий соус викладаємо в сковороду до грибів з цибулею, перемішуємо і прогріваємо на повільному вогні близько хвилини.
Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм жульєн, закриваємо сковороду кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні 2-3 хвилини.
Готовий жульєн знімаємо з вогню й у гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний