Жульєн – це смачний і дуже ніжний варіант гарячої закуски, який традиційно подається в кокотницях, горщиках або невеликих формах. Сьогодні ж ми займемося приготуванням жульєна на деку, на смакові якості це ніяк не вплине, зате такий варіант приготування доведеться дуже до речі для великої компанії за відсутності кокотниць і горщиків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Сметана 15% – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною на деку в духовці? Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води.

Потім нарізаємо гриби дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

У розігріту сковороду з олією викладаємо гриби, обсмажуємо 10-15 хвилин до випаровування рідини, потім додаємо цибулю, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору.

Курячу грудку промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності 20-25 хвилин. Потім виймаємо їх бульйону, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.

грудки Нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в сковороду до грибів і цибулі, солимо і перчимо, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин.

В невеликій ємності змішуємо сметану і борошно і за допомогою міксера з’єднуємо до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Соус викладаємо в сковороду на середньому вогні постійно помішуючи варимо до густої консистенції.

Готовий соус викладаємо в сковороду до грибів, цибулі і курку, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 7-8 хвилин.

Деко змащуємо олією, викладаємо на нього жульєн, розподіляючи по всій поверхні, і посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Ставимо його запікатися в духову шафу при температурі 190 градусів на 25-30 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки, даємо охолонути 5-7 хвилин і нарізаємо на порційні шматочки. Викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з печерицями та сиром