Досвідчені кулінари рекомендують для приготування жульєна з рибою в якості основного інгредієнта використовувати рибу з нейтральним смаком, наприклад, минтай, тилапию, хек. Поєднання такої риби з сирно-сметанним соусом народжує просто неповторний смак.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Риба – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати жульєн з рибою? Якщо ви використовуєте цілу рибу, то її необхідно промити, очистити, нарізати і підсушити.

Для більш зручного використання можна взяти готове філе риби.

Ріжемо рибу на шматочки, кожен з яких необхідно посолити і поперчити.

Очищену цибулину подрібнюємо, а потім підсмажуємо на сковорідці до прозорості.

Розкладаємо рибу в горщики.

Поверх риби викладаємо тушкований цибулю.

Поливаємо зверху сметаною.

Посипаємо невеликою кількістю солі, а потім тертим сиром. Відправляємо горщики у розігріту до двохсот п’ятдесяти градусів на двадцять хвилин.

Посипте блюдо зеленню – і можна подавати до столу.

Жульєн Жульєн без грибів