Досвідчені кулінари рекомендують для приготування жульєна з рибою в якості основного інгредієнта використовувати рибу з нейтральним смаком, наприклад, минтай, тилапию, хек. Поєднання такої риби з сирно-сметанним соусом народжує просто неповторний смак.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Риба – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн з рибою? Якщо ви використовуєте цілу рибу, то її необхідно промити, очистити, нарізати і підсушити.
Для більш зручного використання можна взяти готове філе риби.
Ріжемо рибу на шматочки, кожен з яких необхідно посолити і поперчити.
Очищену цибулину подрібнюємо, а потім підсмажуємо на сковорідці до прозорості.
Розкладаємо рибу в горщики.
Поверх риби викладаємо тушкований цибулю.
Поливаємо зверху сметаною.
Посипаємо невеликою кількістю солі, а потім тертим сиром. Відправляємо горщики у розігріту до двохсот п’ятдесяти градусів на двадцять хвилин.
Посипте блюдо зеленню – і можна подавати до столу.
Жульєн Жульєн без грибів