Сьогодні представляю вашій увазі рецепт жульєна без курки. Зазвичай до складу інгредієнтів для приготування жульєна входять гриби і куряче м’ясо. Блюдо виходить дуже смачним зі сметанним соусом. Поєднання продуктів просто чудове.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєна без курки. Підготуйте необхідні продукти для жульєна.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Печериці промийте і просушіть, очистіть.

Зелень кропу ретельно вимийте і дайте обсохнути.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

Очищені печериці наріжте середнім кубиком.

На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть нарізану цибулю, обсмажте на повільному вогні до прозорості.

Викладіть нарізані гриби у другу сковороду обсмажте до повного випаровування утворився соку.

Посоліть і поперчіть, перемішайте.

Обсмажену цибулю викладіть до обсмажених грибів.

Перемішайте, додайте сметану і заздалегідь подрібнену зелень кропу, ще раз перемішайте і тушкуйте кілька хвилин.

Готовий жульєн розділіть на дві частини, перекладіть у форму для запікання і в блюдо, в якому будете подавати.

Подавайте на стіл в такому вигляді на блюді без сиру.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Жульєн у формі для запікання, зверху присипте натертим сиром.

Помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Сир розплавиться і підрум’яниться.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний