Свіжий домашній хліб дуже швидко розлітається зі столу і на ярмарках користується особливо великим попитом. Якщо ви хочете спробувати себе в цій справі, то варто почати саме з житнього хліба.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 220 мл
  • Житнє борошно обдирне – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Сухі дріжджі – 6 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати житній хліб без солоду в хлібопічці? Всі інгредієнти для приготування житнього хліба повинні бути кімнатної температури. У чашу влийте воду і рослинну олію. Додайте цукор і сіль.

Житнє і пшеничне борошно просійте і всипте в чашу. Потім додайте сухі дріжджі.

Закрийте хлібопічку і включіть основний режим.

Після звукового сигналу, дістаньте хліб, оберніть його в рушник і дайте охолонути.

Хліб виходить повітряним і дуже смачним.

Приємного апетиту!

Житній хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці