Житній хліб володіє прекрасною хрусткою скоринкою і смачним м’якушкою з приємною кислинкою. Загальновизнаний той факт, що житнє випічка дуже корисна для організму, тому беріть на озброєння цей рецепт житнього хліба і використовуйте на здоров’я.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 250 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Житнє обдирне борошно – 2,5 склянки
Процес приготування:
Готувати житній хліб без закваски в хлібопічці легко! У форму для тіста влийте кефір кімнатної температури. Далі додайте харчову соду.
Потім додайте необхідну кількість солі та цукру.
Борошно просійте і всипте в відерце хлібопічки.
Встановіть програму надшвидкої выпеки хліба вагою 750 грам. Готовність хліба перевірте дерев’яної шпажкою. Якщо хліб пропікся не до кінця, поставте програму «Випічка» ще на 15-20 хвилин.
Перед тим, як нарізати хліб, остудіть його.
Приємного апетиту!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб на кефірі в хлібопічці