Житній хліб зазвичай ми подаємо до солодких страв. Тому при його приготуванні можна додавати різні спеції та прянощі, які будуть покращувати його смак і посилювати аромат. Щоб хліб вийшов пишним, використовуйте тільки якісні продукти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 220 мл
- Житнє борошно обдирне – 130 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати житній хліб на сухих дріжджах в хлібопічці? Окремо змішайте воду, мед, цукор і сіль. В хлібопічку влийте трохи рідких інгредієнтів, потім додайте більшу частину просіяти борошно, долийте воду з медом, цукром і сіллю, всипте борошно, сухі дріжджі.
З-за особливої клейкості житнього борошна, протягом всього замісу тіста допомагайте лопаткою розмішувати тісто.
Тісто, розрівняйте і змастіть поверхню олією.
Закрийте кришку хлібопічки і дочекайтеся звукового сигналу, який сповіщає про готовність випічки. Хліб дістаньте їх чаші, остудіть і можна пробувати.
Приємного апетиту!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці