З великим задоволенням хочу порекомендувати чудовий рецепт надзвичайно смачного житнього хліба на заквасці, приготованого в хлібопічці. Корисний житній хліб сподобається абсолютно всім, і ви назавжди перестанете ходити в магазин за хлібом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Житня закваска – 300 гр.
- Вода – 230 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Мед (темний) – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне (1-го сорту) – 200 гр.
- Житнє борошно обдирне – 130 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати житній хліб на заквасці в хлібопічці легко! Необхідну кількість житньої закваски викладіть в глибоку миску. Залиште на деякий час в теплому місці.
Додайте сіль, темний мед і рослинне масло. Влийте теплу питну воду. Просійте необхідну кількість пшеничного борошна 1-го сорту і житнього борошна.
Тісто акуратно перемішайте дерев’яною лопаткою.
Потім тісто акуратно перекладіть в чашу хлібопічки. Закрийте кришку. На панелі приладу виберіть програму №8, вага – 750 гр., скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу, потім підняття і випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку. Весь процес від початку до кінця займе 2,5 години.
Акуратно вийміть житній хліб з чаші хлібопічки. Повністю остудіть ароматний хліб.
Житній хліб на заквасці, приготований в хлібопічці, подавайте до обіднього столу.
Приємного апетиту!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Житній хліб на заквасці в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб на заквасці в хлібопічці