В умовах сучасної квартири цей рецепт приготування закваски для хліба є самим простим і зручним. Під час бродіння закваски в ній утворюються молочно-кислі бактерії, які і роблять хліб таким повітряним.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Вода – 250 мл
- Житнє обдирне борошно – 450 гр.
- Сухі дріжджі (пресовані) – 4 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати житню закваску для хліба з дріжджами? Так як в процесі приготування закваска піднімається і опадає, вам знадобиться ємність об’ємом не менше 2 літрів. Всипте в миску 100 грам житнього борошна, влийте 100 мілілітрів води і викладіть половину дріжджів. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте її в тепле місце на 3 години.
Потім додайте 50 грам борошна, перемішайте і залиште закваску в теплому місці ще на 2 години.
Далі додайте 100 грам борошна, влийте 100 мілілітрів води і викладіть залишилися дріжджі. Змішайте закваску і залиште в теплому місці на 4-5 годин.
Після цього додайте 100 грам борошна, перемішайте і поставте закваску в тепле місце на 2,5 години.
Потім всипте 50 грам борошна і влийте 50 мілілітрів води, залиште закваску на 3 години. Через 3 години всипте борошно, перемішайте закваску, помістіть її в тепле місце і через 3 години вона буде готова.
Смачного!