Популярність заготовок на зиму фруктів, в тому числі і абрикосів, без цукру і варіння постійно збільшується, так як багато рекламодавців визнають їх більш корисними для здоров’я. Найчастіше фрукти довго тримати на паровій бані або багаторазово варять, адже зберегти таку консервацію складно. У цьому рецепті готуємо абрикосове варення без варіння і цукру, замінивши його медом. Таке варення відмінно підходить для дієтичного, дитячого і правильного харчування.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Абрикоси – 0.5 кг
  • Мед – 160 гр.

Процес приготування:

Готувати абрикосове варення без варіння і без цукру легко! Для варення виберіть щільні зрілі і неушкоджені абрикоси. Їх кількість і мед, відміряйте у вказаній в рецепті пропорції.

Абрикоси ретельно вимийте і витріть насухо серветкою. Потім руками розламайте плоди на половинки і видалити кісточку. Підготовлені абрикоси перекладіть на суху чисту посуд, і розімніть їх рукою чи з допомогою картопляної товкачика.

Абрикосове пюре у вас вийде неоднорідним, так і повинно бути.

Потім до абрикосової масі, покладіть розраховане кількість меду і бажано рідкого.

Абрикоси з медом добре перемішайте з допомогою дерев’яної лопатки або ложки. Цю масу залиште на 1 годину при звичайній домашньої температурі.

Через годину, варення перемішайте ще раз і поставте його мінімум на 11 годин в холодильник або інше холодне місце. За цей час, варення приблизно через годину знову добре перемішайте протягом 2 хвилин. Поступово воно буде брати густу і однорідну консистенцію.

Після закінчення цього часу, абрикосове варення без варіння і цукру буде готово. Перекладіть його в суху стерильну баночку і герметично закупорьте прокип’яченої кришкою.

Готове варення у вас буде добре зберігатися в холодильнику протягом одного року.

Вдалих і смачних заготовок!

Абрикоси без варіння на зиму з цукром Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джеми