Агар надає варення з абрикосів ту саму желеподібну структуру, при цьому він не несе в собі сторонніх запахів і присмаків. Таким ласощами можна начиняти пироги, пиріжки, бісквітні рулети, використовувати як готову начинку в тортах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Абрикоси (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Агар-агар – 10 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати абрикосове варення з агар-агаром, абрикоси перебрати, биті, перезрілі або пошкоджені птахами плоди не використовувати. Абрикоси помити в холодній воді, обсушити природним шляхом. Порізати всі плоди навпіл і видалити з них кісточки.
Висипати абрикоси в каструлю або металеву ємність для варіння і подрібнити до стану пюре заглибним блендером. Всипати в пюре 2/3 частини цукрового піску. Прибрати каструлю з абрикосовою сумішшю на плиту на середній вогонь, дати закипіти, постійно заважаючи, і варити ще 5 хв
Агар-агар залити гарячою водою і розмішати. Вилити суміш агару і води в каструлю, додати залишки цукру. Нагрівати на середньому вогні до кипіння, помішуючи. Потім варити ще 1 хв
В кипляче абрикосове варення ввести тонкою цівкою, постійно заважаючи, сироп з агаром, варити ще 2 хв. Розлити ласощі гарячим по стерильним банкам і закатати.
Остудити банки з варенням в перевернутому стані, обгорнувши теплою ковдрою. Коли заготовки повністю охолонуть, їх потрібно перемістити у підвал або комору. Зберігати варення з абрикосів на агарі протягом 1-1,5 років.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів