Агар надає варення з абрикосів ту саму желеподібну структуру, при цьому він не несе в собі сторонніх запахів і присмаків. Таким ласощами можна начиняти пироги, пиріжки, бісквітні рулети, використовувати як готову начинку в тортах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Абрикоси (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Агар-агар – 10 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати абрикосове варення з агар-агаром, абрикоси перебрати, биті, перезрілі або пошкоджені птахами плоди не використовувати. Абрикоси помити в холодній воді, обсушити природним шляхом. Порізати всі плоди навпіл і видалити з них кісточки.

Висипати абрикоси в каструлю або металеву ємність для варіння і подрібнити до стану пюре заглибним блендером. Всипати в пюре 2/3 частини цукрового піску. Прибрати каструлю з абрикосовою сумішшю на плиту на середній вогонь, дати закипіти, постійно заважаючи, і варити ще 5 хв

Агар-агар залити гарячою водою і розмішати. Вилити суміш агару і води в каструлю, додати залишки цукру. Нагрівати на середньому вогні до кипіння, помішуючи. Потім варити ще 1 хв

В кипляче абрикосове варення ввести тонкою цівкою, постійно заважаючи, сироп з агаром, варити ще 2 хв. Розлити ласощі гарячим по стерильним банкам і закатати.

Остудити банки з варенням в перевернутому стані, обгорнувши теплою ковдрою. Коли заготовки повністю охолонуть, їх потрібно перемістити у підвал або комору. Зберігати варення з абрикосів на агарі протягом 1-1,5 років.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів