Десерт виходить дуже смачним, незвичайним і простим у приготуванні. Завдяки своїй структурі, заготовка не розтікається, тому її можна використовувати як прикрасу для випічки. Також ласощі можна подавати як доповнення до млинців або оладок.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Абрикоси (без кісточок) – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати абрикоси в сиропі з желатином на зиму? Вибираємо для приготування десерту соковиті, але щільні абрикоси. Переспілі, гнилі або пошкоджені плоди не підійдуть. Вимиваємо їх і поділяємо ножем на половинки. Виймаємо кісточки.

В невеликій ємності змішуємо цукор і швидкорозчинний желатин. Викладаємо шар абрикосів на дно великої каструлі. Посипаємо плоди сухою сумішшю. Інгредієнти викладаємо шарами до тих пір, поки вони не закінчаться.

Залишаємо каструлю з абрикосами на 24 години. Прикриваємо її марлею, складеною в кілька шарів. За цей час абрикоси пустять сік. Через добу ставимо каструлю на плиту. Вливаємо воду. Якщо абрикоси пустили мало соку, води можна додати більше (80 мл). Додаємо лимонну кислоту.

Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні. Зменшуємо вогонь і варимо десерт протягом п’яти хвилин. Заздалегідь готуємо банку і кришку для закачування ласощі. Очищаємо тару харчовою содою і ретельно промиваємо, потім відправляємо на стерилізацію.

Викладаємо абрикоси разом з сиропом в банку. Скачуємо її і перевертаємо. Зберігаємо в такому вигляді під ковдрою до моменту повного остигання. Потім переміщаємо в сухе, прохолодне місце.

Смачного!

Абрикоси в сиропі без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму