За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну з лаваша ачму з м’ясним фаршем замість традиційного сиру. Для отримання м’якого листкового тіста лаваш змащується газованою водою і олією і витримується 2 години перед випічкою. Цю ачму можна приготувати ввечері і залиште на ніч в холодильнику, щоб лаваш добре просочився, а вранці запекти в духовці. Спеції у фарш додайте по своєму смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 5 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 0.5 шт.
- Масло оливкова – 50 мл
- Масло вершкове – 0.5 ст. л.
- Вода мінеральна – 350 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Копчена паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт ачмы з лаваша з фаршем в духовці гранично простий! Почистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на розігрітому маслі. Потім додайте до нього натерту моркву, трохи посмажте і перекладіть в сковорідку фарш. Фарш вилкою розімніть, щоб не було великих шматочків, і обсмажте до готовності. До кінця смаження додайте до фаршу сіль і копчену паприку.
Форму для випічки ачмы змастіть вершковим маслом і викладіть в неї лист лавашу, щоб краї його звисали.
Інші листи лаваша нарвете на шматочки довільної форми.
Лист лаваша полийте газованою водою і збризніть оливковим маслом. На нього перекладіть половину шматочків лаваша і також полийте газованою водою і маслом. Поверх шматочків лаваша рівномірно укладіть обсмажений фарш.
Його накрийте рештою шматочками і знову полийте газованою водою і маслом. Потім загорніть вільні краї першого аркуша, щоб вийшов закритий пиріг. Верх пирога також полийте газованою водою і маслом. Форму прикрийте шматочком харчової плівки і залиште ачму для просочення.
Після закінчення часу просочення ачму запікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20-30 хвилин. Перед випічкою можете верх ачмы змастити жовтком, посипати тертим сиром і насінням кунжуту. Приготовану ачму з фаршем в духовці подайте гарячої зі свіжими овочами і будь-яким соусом.
Приємного апетиту!
Ачма з лаваша Лінива ачма з лаваша