Ачма – це смачна закуска з лаваша з апетитною сирною начинкою. Така страва стане ситним і корисним сніданком для всієї родини! Напевно, ваші рідні полюблять це незвичайне блюдо!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Сир Адигейський – 300 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати ачму з лаваша з сиром, кефіром в духовці просто! Яйця розбиваємо в миску, додаємо до них кефір, сіль і чорний мелений перець. Збиваємо масу віночком.
Сир тверді і адигейський натираємо з допомогою великої терки.
Тепер беремо форму для запікання, змащуємо низ і боки рослинним маслом.
Викладаємо один лист лавашу, щоб він звисав через борти, інший лист викладаємо поперек першого, Він буде закривати іншу пару бортиків.
Відразу викладаємо частину яєчно-кефірно маси, на неї кладемо адигейський і твердий сири. Перекриваємо їх ще одним шаром лаваша. І так повторюємо декілька разів, повинно вийде 3-4 шару.
Загортаємо звисають кінця лаваша і поливаємо зверху яєчної сумішшю. Ставимо в духовку на 15-20 хв., випікаємо при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша