Аджика без додання оцту і олії виходить максимально натуральною і свіжою. Така закуска заготовлюється в сирому вигляді, що не лише прискорює процес приготування, але і дозволяє зберегти всі корисні і смакові якості овочів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики без оцту і масла? Овочі ретельно промиваємо під холодною водою.
Помідори і перець ріжемо на великі шматочки. Якщо додаємо часник, то його очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
Підготовлені помідори і перець пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом. Отриману кашку змішати з часником, сіллю і перцем.
Ошпарюємо банки, в них переливаємо готову сиру аджику. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.
Аджика без оцту і масла готова!
Аджика без оцту Аджика з болгарським перцем Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Грузинська аджика