Аджика без додання оцту і олії виходить максимально натуральною і свіжою. Така закуска заготовлюється в сирому вигляді, що не лише прискорює процес приготування, але і дозволяє зберегти всі корисні і смакові якості овочів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики без оцту і масла? Овочі ретельно промиваємо під холодною водою.

Помідори і перець ріжемо на великі шматочки. Якщо додаємо часник, то його очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

Підготовлені помідори і перець пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом. Отриману кашку змішати з часником, сіллю і перцем.

Ошпарюємо банки, в них переливаємо готову сиру аджику. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.

Аджика без оцту і масла готова!

Аджика без оцту Аджика з болгарським перцем Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Грузинська аджика