Основним правилом приготування грузинської класичної аджики є правильний і грамотний вибір складових компонентів. Традиційно вона готується з гострого перцю. Обов’язковим є додавання в аджику волоських горіхів. Співвідношення кінзи і петрушки повинно бути 3:1. В аджику кладеться багато солі, щоб заготовка могла довго зберігатися.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Перець чилі – 0.5 кг
- Волоський горіх (очищені) – 100 гр.
- Кінза – 300 гр.
- Петрушка – 100 гр.
- Часник – 100 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 50 гр.
- Коріандр – 15 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики грузинської за класичним рецептом. Гострий перець для приготування аджики попередньо трохи підсушіть, щоб він краще віддав свій аромат і зробив аджику більш гострою.
Потім перець наріжте на шматочки, видалити насіння і подрібніть до стану кашки в чаші блендера.
Часник почистіть від лушпиння також подрібніть в блендері.
Очищені волоські горіхи трохи обсмажте на сухій сковорідці. Потім роздрібніть блендером в дрібну крихту.
Насіння коріандру подрібніть в ступці.
Зелень кінзи і петрушки промийте, обсушіть серветкою і дуже дрібно наріжте. Заради економії часу можете зелень також подрібнити блендером.
Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в окремий посуд. Насипте до них хмелі-сунелі, сіль і масу ретельно вимісіть. Розмішуйте до повного розчинення солі.
Приготовану аджику перекладіть в сухі невеликі баночки, щільно закупорьте їх і поставте в холодильник. Ця аджика прекрасно зберігається до 2 місяців і допоможе вам приготувати смачні страви.
Вдалих заготовок!
Аджика без оцту Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика кавказька