Домашня аджика з помідорів чудово доповнить будь-яку страву, будь то шашлик або просто варені макарони. Смачну гостру аджику готувати дуже просто і швидко, при бажанні можна заготовити їх на зиму.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з помідорів гостра? Помідори ретельно промийте під проточною водою. Потім виріжте з них плодоніжки і наріжте часточками.

Гострий перець можна використовувати свіжий або сушений. Розріжте його на кілька частин.

Часник очистіть від лушпиння. Якщо зубчики великі, розріжте їх на кілька частин.

Спеції для аджики можна взяти будь-які за вашим смаком, головне, щоб вони були максимально натуральні і гострі. Нарізані помідори перекладіть в чашу блендера, до них додати гострий перець і часник подрібніть всі інгредієнти до однорідної маси.

Влийте соняшникову олію, додайте спеції в томатну масу, добре перемішайте і аджика готова. Для того, щоб закатати її на зиму, перекладіть аджику в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні, після чого варіть 7-10 хвилин. Потім розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрийте кришками, зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика Кобра Аджика на зиму