Грузини точно знають, що аджика здатна урізноманітнити та покращити смак практично будь-якої страви. Заготовивши кілька банок аджики грузинської в домашніх умовах, ви можете бути впевнені, що всі ваші страви будуть викликати непідробний захват як у домочадців, так і у гостей.


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Перець чилі – 70 гр.
  • Часник – 50 гр.
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати аджику грузинську у домашніх умовах легко! Підготувати всі необхідні продукти.

Болгарський перець і перець чилі помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити з перців плодоніжку з насінням. Перці розрізати на великі шматочки.

Помідори помити під холодною водою і просушити. Нарізати помідори на часточки.

помідори Пропустити через м’ясорубку.

Перець чилі і болгарський перець також подрібнити в пюре в м’ясорубці.

Очистити цибулю і часник, пропустити їх через м’ясорубку.

Всі подрібнені інгредієнти помістити в одну велику каструлю.

Додати до овочів сіль за смаком, перемішати.

Поставити каструлю з аджикою на невеликий вогонь, варити до закипання. Потім вимкнути вогонь, влити до маси оцет, все ретельно перемішати.

По стерилізованим банкам розлити отриману грузинську аджику, закрутити банки кришками. Потім банки перевернути, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. На зберігання переставити аджику грузинську в домашніх умовах в льох або інше відповідне місце. Так смачно і так просто!

Аджика без яблук Аджика варена Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика Кобра Грузинська аджика