Замість оцту для довгого зберігання сирої заготовки без варіння можна використовувати ацетилсаліцилову кислоту. Важливо витримати потрібну пропорцію 2 таблетки на 1 л. готової аджики, щоб не з’явився смак медикаментів, а взагалі її здавна використовували ще наші бабусі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Корінь хрону – 0,2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 0,3 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Аспірин – 8 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирої аджики з хріном і аспірином? Перець і помідори вимийте. Перець розріжте навпіл, видаляючи коробочку з насінням.

Хрін і часник очистіть і сполосніть під проточною водою.

Томати вимити, вирізати плодоніжки і розрізати на великі шматочки.

Перейдіть овочі на м’ясорубці або в комбайні. Всипте сіль, цукор і розмелені таблетки аспірину і дуже добре розмішайте.

Залиште її настоятися 2 години, знову ретельно розмішайте. Важливо, щоб всі інгредієнти розчинилися в соусі.

Розкладайте аджику в сухі простерилізовані банки і закрутіть.

Поставте тару в холодильник на добу і потім розміщуйте на зберігання в погребі чи коморі.

Приємного апетиту!

Аджика з болгарським перцем Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Аджика на зиму