За цим рецептом ви можете заготовити на зиму смачну і красиву аджику на основі звичайних злив. Сливи роблять аджику ароматною і солодкою. Гостроту цього соусу можете відрегулювати по своєму смаку кількістю гострого перцю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя (без кісточок) – 2 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати аджику із слив на зиму легко! Ретельно помийте сливи. Розрізавши їх навпіл, видаліть кісточки. Гострий перець промийте, видаліть у нього плодоніжки і насіння. Для більш гострої аджики насіння можна залишити, адже саме в них міститься гострота. Почистіть від лушпиння зубки часнику.

Сливи з перцем і часником перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Отримане сливове пюре перелийте в каструлю для варіння варення.

Потім покладіть в пюре вказане в рецепті кількість томатної пасти, цукру і солі. Все перемішайте. Варіть аджику на середньому вогні протягом 25 хвилин. Поки аджика вариться, стерилізуйте банки і кришки будь-яким методом.

Гарячу аджику розлийте по підготовленим баночках і герметично закупорьте. Баночки з аджикою із слив остудіть під «шубою» і перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Аджика з перцю Аджика з томатною пастою Аджика на зиму Гостра аджика Солодка аджика