Гострий і ароматний соус давно прижився в усіх країнах. Сирі томати і перець, трави, прянощі і спеції по праву дають можливість присвоїти цій закусці статус здорової їжі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Базилік свіжий – 6 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики у блендері на зиму? Вимиті помідори витріть паперовим рушником. Виріжте у них плодоніжки. У часнику видалити лушпиння і сполосніть під проточною водою.

Добре промитий перець очистіть від серцевини з насінням.

Наріжте помідори і перець великими шматками.

Завантажте овочі в блендер разом з промитими листям базиліка і подрібніть. До однорідного пюре не можна доводити, якщо залишаться дрібні шматочки – так навіть смачніше.

Перекладіть масу в миску, додайте цукор і сіль, масло і порцію оцту. Добре все перемішайте і розливайте аджику в стерильні банки. Закрийте тару капроновими кришками і відправте в холодильник на 1 годину. Після цього можете подавати закуску до столу.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика Вогник Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика Кобра Гостра аджика