Пропоную приготувати гостру узбецьку аджику. Приправа виходить досить гострою, готується просто, зберігається в холодильнику. При необхідності приправу розводять з томатною пастою, щоб відрегулювати гостроту залежно від своїх смакових переваг.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Перець чилі – 600 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Кріп – 3 ст. л.
- Часник – 3 головки
- Приправа Хмелі-Сунелі – 4 ст. л.
- Коріандр – 3 ст. л.
- Сіль – 6 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування аджики узбецької смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для гострої аджики. Ретельно вимийте гіркий перець.
Гіркий перець очистіть від серцевини і семян, попередньо надівши рукавички одноразові. Можете залишити трохи насіння.
Очищений гіркий перець подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, виклавши його в чашу. Подрібнений гіркий перець перекладіть в глибоку ємність.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.
Базилік і петрушку, ретельно промийте і струсіть зайву вологу.
Очищений часник і зелень викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Подрібнену масу перекладіть в ємність з подрібненим гірким перцем. Додайте необхідну кількість сушеного кропу, хмелі-сунелі, коріандру і кухонної солі.
Ретельно перемішайте гостру суміш, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
Банки ретельно вимийте за допомогою миючого засобу або харчової соди і стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.
Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Розкладіть гостру аджику по стерильним банкам.
Закрутіть банки з узбецької аджикою стерильними кришками. Готову аджику з гострого перцю зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика з перцю Аджика з петрушкою Аджика Кобра Сира аджика