Справжня аджика пекуча виходить з гіркого перцю і часнику. Продукти під час готування не піддаються термічному впливу, що дозволяє зберегти їх корисні властивості. Така пікантна закуска підійде до м’яса або сала.
Інгредієнти: на 0.1 л.
- Перець чилі – 20 шт.
- Часник – 2 головки
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати аджику з гіркого перцю і часнику, обережно промиваємо гіркий перець, очищаємо його від хвостиків і насіння.
Часник поділяємо на зубчики і очищаємо від лушпиння.
Перець слід подрібнити до стану кашки. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або блендера.
Часник подрібнюємо гострим ножем і з’єднуємо з гірким перцем.
Додаємо в суміш сіль. Її кількість можна регулювати за смаком.
Вливаємо три ложки рослинної олії.
Ретельно перемішуємо масу до однорідності.
Розливаємо гарячу аджику по банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник. Готово!
Абхазька аджика Аджика без варіння Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Грузинська аджика