По даному рецепту вам пропонується приготувати аджику з хріном без термічної обробки. Вона добре зберігається завдяки натуральним консервантам хріну і часнику і містить багато вітамінів. Всі овочі в цьому рецепті подрібнюються на м’ясорубці. Ваш соус чудово підійде до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Корінь хрону – 400 гр.
- Часник – 400 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 10 ст. л.
Процес приготування:
Готувати аджику з хріном сиру просто! Помідори помийте, видаліть у них плодоніжки і наріжте томати на шматочки. Почистіть корінь хрону, помийте і також наріжте. Очистіть від лушпиння часник.
Всі овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Спочатку перекрутіть помідори з часником і отриману масу вилийте в окремий посуд.
Для подрібнення хрону надіньте на м’ясорубку поліетиленовий пакет, щоб менше плакати. Краще використовувати ручну м’ясорубку, щоб жорсткий корінь хрону не пошкодив ножі. Разом з хріном перекрутіть і очищений гострий перець. Перекручений у пакет хрін відразу перекладіть в помідорну масу.
Подрібнені помідори з хріном добре перемішайте.
Потім додайте в аджику вказане в рецепті кількість солі, цукру та оцту і ще раз перемішайте.
Стерилізуйте сухим способом баночки для заготівлі. Приготовану аджику з хріном розкладіть по банках. Зверху в кожну баночку налийте по 2 ложки масла, щоб заготовка краще зберігалася.
Потім закрийте баночки щільними пластиковими кришками. Зберігайте таку аджику тільки в холодильнику.
Вдалих заготовок!
Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів класична Аджика з хріном Аджика Кобра Аджика на зиму Гостра аджика Сира аджика