Любителям гострих закусок така аджика повинна сподобатися. Крім кабачків, до складу заготовки входить ще безліч овочів і спецій. Суміш виходить насиченим, соковитою і ароматною. А гіркий перець «відповідає» за характерну специфічну нотку, яку люблять цінителі гостренького. Така аджика знайде своє місце як у повсякденному меню, так і на святковому столі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 2 кг
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Морква – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 200 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Томатна паста – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Масло олію – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати аджику з кабачків з гірким перцем. Кабачки миємо й обсушуємо. Якщо шкірка тверда, її обов’язково зрізаємо. Насіння також отримуємо. Молоді ніжні кабачки використовуємо цілком. Моркву чистимо та миємо. Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Болгарський перець миємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. Гіркий перець промиваємо, плодоніжку зрізаємо, насіння залишаємо. Помідори миємо й вирізаємо слід від плодоніжки. Всі підготовлені овочі нарізаємо шматками довільної форми і пропускаємо через м’ясорубку. Як варіант, для подрібнення можна використовувати блендер. Отриману масу викладаємо в об’ємну каструлю.
В овочеву масу додаємо томатну пасту, сіль, цукровий пісок, олія, паприку і чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо всі разом і ставимо на плиту.
Ікру доводимо до кипіння і варимо двадцять хвилин при періодичному помішуванні на середній температурі. Після закінчення зазначеного часу вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
Банки моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. Банкам і кришок даємо повністю обсохнути. В підготовлену тару розкладаємо гарячу ікру і закатуємо кришками за допомогою спеціального ключа. Закатані банки перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо ікру на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Аджика без яблук Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика на зиму Гостра аджика Консервовані кабачки